Lichte depressie

Gezocht 4 mensen met een milde depressie voor 1 gratis behandeling

Lichte depressie

Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar nieuwe behandelmethode voor depressie Een op de tien Nederlanders kampt met depressieve gevoelens. Uiteraard bestaan er legio behandelmethodes voor depressie en hebben al vele psychologen en psychiaters zich hiermee beziggehouden. Depressie blijft echter vaak een tamelijk “ongrijpbare” materie. Effectonderzoek naar een nieuwe methode voor gesprekstherapie:

Voor een wetenschappelijk psychologisch onderzoek naar de effectiviteit van een nieuwe methode voor de behandeling van depressieve klachten zijn wij op zoek naar proefpersonen, die hieraan willen meewerken. Doel van dit onderzoek is om te achterhalen of de z.g. methode ''Depression in Awareness Space'' (DAS) geschikt is als methode voor gesprekstherapie bij depressie in een therapeutische setting, met als doel om de lijdensdruk van depressie te verminderen.

PotentiĆ«le proefpersonen dienen te voldoen aan de volgende randvoorwaarden: • Je bent nog niet in behandeling voor je depressieve klachten • Je gebruikt geen anti-depressiva of angstmedicatie Meedoen aan het onderzoek geschiedt uitsluitend op vrijwillige basis en er zijn geen kosten aan verbonden. Hoe gaat het in zijn werk?

Na aanmelding wordt contact met jou opgenomen en een afspraak gemaakt voor een behandelsessie volgens de DAS methodiek. De depressieve klachten worden getoetst door middel van een vragenlijst. De methodiek kent een vast protocol, die door de therapeut/behandelaar strikt gevolgd wordt. De totale behandelsessie zal ca. 1,5 uur in beslag nemen. Na vier weken vindt een tweede afspraak plaats, om het effect van deze behandeling te meten.

Belangrijk: Mensen met een zeer ernstige depressie worden uitgesloten van het onderzoek. De onderzoeksresultaten worden anoniem weergegeven in de onderzoeksrapportage, waardoor de privacy is gewaarborgd.

Voor zover bekend zijn er aan deze methodiek geen risico’s verbonden en geldt het motto: ''baat het niet, schaadt het niet''. Meer weten? Heb je belangstelling om mee te werken aan dit onderzoek? Neem dan voor 1 dec. 2017 contact op met Jacqueline Heemskerk, telefoon 071-4020171, of per mail jh@coaching-therapie.nl www.coaching-therapie.nl

Society for Mental Space Psychology | Juffr. Tempelmanlaan 4 | 5673 AD Nuenen | the Netherlands E-mail: society@somsp.com Internet: www.somsp.com

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2017.

Over Heemskerk Coaching Katwijk

Dit bericht is geschreven door Heemskerk Coaching Katwijk. Het bedrijf valt onder coaching uit Katwijk. Trefwoorden van Heemskerk Coaching Katwijk uit Katwijk : coaching Katwijk, therapie katwijk, coaching, relatieproblemen, zelfvertrouwen, zorgverlener, onzekerheid, angst, zelfkennis, relatietherapie, onzeker, burn-out, NLP, hypnotherapie, sociaal panorama.

Lees meer over Heemskerk Coaching Katwijk.